От Firefox пробват услуга за запазване на файлове в облака

0
34
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

От Mozilla тестват нова функция, която ще позволява на потребителите да запазват своите файлове директно в различни облачни хранилища направо от интернет барузъра Firefox, позволявйки тези файлове да бъдат достъпни от всяко едно тяхно устройство.

Новата функция е изпробвана при малка част от потребителите на този браузър (1%) с en-US локална настройка и позволява не само запазването на файлове директно в облака, но и преместването на предварително запазени на файловата система на потребителите файлове.

От Firefox пробват услуга за запазване на файлове в облака 7

Функцията дава възможност за избиране на провайдър, при който да бъдат качени файловете, като браузърът ще намира инсталираните приложения на съответните провайдъри и ще предлага опциите в съответствие с това.

От Firefox пробват услуга за запазване на файлове в облака 8

За да могат потребителите да правят ясно разграничаване между файловете, които се намират на компютъра им и тези, които са качени в облака, от Mozilla са се постарали да добавят икона с провайдъра към файловете, които се намират в интернет.

От Firefox пробват услуга за запазване на файлове в облака 9

От изследването Mozilla са разбрали, че опцията не е била достатъчно видима, като тя е ставала налична само с натискането на десен бутон, което я прави трудно откриваема. Това означава, че сред една от бъдещите задачи е функцията да бъде направена по-видима и по-лесно откриваема.

Повече можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Google Stadia е безплатна. Трябва ви само Gmail акаунт