Последният напън за ъпгрейд към Windows 10 носи мрънкане в пълен екран

0
34
Последният напън за ъпгрейд към Windows 10 носи мрънкане в пълен екран


Нека посрещнем новия BSOD – Blue Screen of Despair (синият екран на отчаянието).

След като от Microsoft склониха да добавят опция за отказ на ъпгрейда към Windows 10 и да оправят измамното си поведение при натискане на бутона за затваряне, с приближаването на крайния срок на „безплатната“ оферта за ъпгрейд се раждат все по-фрапиращи идеи за прибутване на потребителите, които все още не са преминали към по-новата операционна система на Редмънд.

Поведението на Microsoft става все по-нелепо за компания от такъв калибър, за които е абсолютно недопустимо да се държат като спайуер, едуер или както ги наричат от доста време насам – nagware.

Въпреки това натискът продължава с пълна сила и ето, че потребителите осмелили се да не ъпгрейднат до Windows 10, ще бъдат тормозени по нов начин, с оферта в пълен екран.

Самите Microsoft съобщиха, че вече ще приканват потребителите с оферта на пълен екран на тъмно син фон, в която ще се показва на потребители, които използват Windows 7 и Windows 8.1 до края на кампанията на 29-ти юли тази година.

От компанията обясняват, че това е напомняне към потребителите, че безплатната оферта за ъпгрейд към Windows 10 привършва на 29-ти юли и те препоръчват ъпгрейд преди този срок да изтече. Уточнява се, че вече потребителят може да откаже ъпгрейда, да го отложи за по-късно или да го инициира директно от съобщението.

Последният напън за ъпгрейд към Windows 10 носи мрънкане в пълен екран 3

От Microsoft обясняват още, че потребителите, които са избрали да откажат ъпгрейда, тези които ръчно са го спрели чрез промени в регистрите или програми като I Don’t Want Windows или W10Privacy например, както и тези с неуспешни ъпдейти или с неподходящи машини, няма да видят съобщението за ъпгрейд.

Прочетете още:  От Wine търсят алтернатива на DXVK при DirectX 9 игрите

Все повече хора очакват последния срок, за да се приключи с терора над потребителите, а и крайно унизителното поведение от страна на Microsoft.

0/5 (0 Reviews)