Предварително инсталираните в Windows 10 програми (bloatware) продължават да създават проблеми (видео)

0
55
Предварително инсталираните в Windows 10 програми (bloatware) продължават да създават проблеми (видео)

Въпреки цялото недоволство, което се изсипва върху Майкрософт и въпреки техните обещания за тяхното намаляване, предварително инсталираните програми, познати като bloatware, от които почти никой няма нужда, продължават да са значителен проблем.

За премахването на подобни приложения и игри има изписани хиляди уроци в интернет, а премахването им би трябвало да е нещо лесно, още повече, че става въпрос за вашия компютър, където се предполага, че вие решавате какво да има инсталирано на него. Случаят обаче изобщо не е такъв и поредното потвърждение идва от потребител в reddit, който показва във видео до какви граници може да стигне налглостта на Майкрософт.

Потребителят показва как ънинсталира играта Disney Magic Kingdoms и точно в този момент се появява друга игра – Candy Crush Soda Saga. Разбира се, всеки би опитал да ънинсталира и току-що появилата се Candy Crush Soda Saga, но щом това бъде направено, моментално се връща първоначално ънинсталираната игра Disney Magic Kingdoms и така до безкрай. Видеото с този абсурд можете да видите тук.

Като един от начините за решаване на проблема се очертава да се влезе в магазина на Майкрософт, да се актуализират всички приложения и след това да се премахнат. Това обаче не помага при всички потребители и често се получава така, че няма никакъв ефект.

Изглежда засега единственият начин да се отървете от нежеланите приложения е да направите чиста инсталация с изключен интернет, след това да ънинсталирате всички нежелани приложения и чак тогава да се включите към мрежата. Колко удобно, нали? Всъщност има и още един начин, който винаги работи – не използвайте Windows!

Прочетете още:  Майкрософт: Очаквайте сериозно забавяне на компютрите си
0/5 (0 Reviews)