Проблемите с Windows 10 и KB4515384 актуализацията продължават. Появяват се нови бъгове

0
191
Windows bugs

Актуализацията KB4515384 се оказа костелив орех за Майкрософт и броят на засегнатите потребители от различни проблеми постоянно расте.

Кумулативният ъпдейт KB4515384 беще спуснат на 10-и септември като част от Patch Tuesday за Windows 10 version 1903 и се предполагаше, че трябва да поправи някои проблеми, предизвикани от други актуализации, а също така и да запуши дупки в сигурността.

Наравно с това обаче KB4515384 въведе нови проблеми, които засягат все повече потребители. Както ви съобщихме преди няколко дни беше открито, че този ъпдейт поврежда мрежовите драйвъри при някои устройства. И докато от Майкрософт твърдят, че това се отнася само до някои модули на NEC, то потребители на различни производители се оплакват от постоянни проблеми със своята свързаност.

Колкото повече време минава обаче, толкова повече проблеми се появяват с този кумулативен ъпдейт. От Майкрософт все още не са потвърдили всеки един от тях, но това не променя факта, че броят на засегнатите потребители постоянно расте. Към момента те разследват проблем със Start менюто и Windows Desktop Search, които отказват да се стартират, но засега няма издадена поправка.

В същото време множество потребители изпитват проблеми с аудиото при някои игри, което или е различно от очакваното, или липсва изцяло. От компанията от Редмънд обясняват, че това се случва, защото са внесли промяна, която е била изаскана от техни партньори. След като проблемът беше потвърден, от Майкрософт съобщиха, че тази промяна е премахната и потребителите скоро могат да очакват поправка.

Друг проблем, който изскочи на хоризонта благодарение на KB4515384 е забиването на Input Method Editor (IME), което води до неговата пълна неизползваемост, а също така и до много високо използване на процесора. Този проблем е и сред най-сериозните, защото изглежда, че засяга най-много потребители, чиито брой расте ежедневно.

Прочетете още:  Майкрософт признаха, че са бъркали за отворения код

В списъка с по-сериозните проблеми се нарежда и невъзможността за вписване с PIN при устройства с Windows 10 version 1903 или May 2019 Update. Засега този проблем се решава с изтриването на съдържанието на NGC папката, която съдържа файлове, свързани с PIN системата. Проблемът все още не е потвърден от Майкрософт.

Засега за потребителите не остава нищо друго освен да задържат последните ъпдейти, които предизвикват проблеми, но имайки предвид, че те носят със себе си и кръпки по сигурността, те ще останат незащитени. Пред тях се очертава неприятната перспектива да използват комютрите си с множество неприятни бъгове или да стоят незащитени.

Всички тези проблеми отново показват, че от Майкрософт не могат да се справят с rolling модела, който заимстваха от Linux дистрибуциите, следващи този модел. Изглежда и Insider програмата не работи както се очаква и не всички проблеми могат да бъдат хванати навреме от все по-обърканите потребители на тази иницатива, които в момента използват три различни версии на Windows 10 – 1903, 19H2 и 20H1.

Потребителите на Windows 10 са изправени пред всекидневни проблеми, а инсталирането на актуализации става все по-опасно и води след себе си неочаквани последици. В същото време от Майкрософт винаги съветват всички свои потребители да обновяват винаги своите системи и повечето от тях наистина го правят, попадайки в капана на проблемните ъпдейти. Очевидно е време за смяна на модела… или на операционната система.

5/5 (1 Review)