Samsung се отказват от РС сегмента

0
36
Samsung се отказват от РС сегмента


От Samsung се опитват да се отърват от неуспешните си начинания и сега, след като продадоха бизнеса си с принтери на HP, се готвят да се откажат и от РС пазара.

Към момента изглежда, че южнокорейската фирма е в преговори за евентуална продажба на бизнеса си с компютри. Евентуалният купувач ще е Lenovo.

Споразумението все още не е сключено, но от Samsung имат голямо желание това да се случи. Те биха излезли с удоволствие от този сегмент, защото от години се мъчат на пазара с компютри, без особени успехи, за разлика от SSD сегмента, където винаги са на челни позиции.

От [url=http://www.ibtimes.co.uk/samsung-might- … 0m-1593357“ target=“_blank“ rel=“nofollow]IBTimes[/url] съобщават, че сделката може да е за около $850 милиона, но ако от Lenovo изиграят картите си правилно, цената може да падне значително, особено като се има предвид слабото представяне на Samsung в РС сегмента за последната една година.

Това, че от Samsung се опитват да продадат бизнеса си си с компютри не е особено учудващо, най-вече поради факта, че компанията доста неуспешно се опитва да се конкурира с другите фирми в сегмента.

Въпреки че РС пазарът се свива през последните години, от Lenovo продължават да са на първо място по продажби, а компании като Dell и HP също се справят много добре. Samsung просто няма шансове да се пребори със съперниците си на този пазар.

Наскоро те решиха да се оттеглят от европейския пазар и да се концентрират предимно в щатите, но дори и там Lenovo им объркаха сметките и оказаха голямо отражение върху печалбите им.

Прочетете още:  Честит рожден ден, Linux!

За Lenovo има смисъл да закупят бизнеса на Samsung, защото компанията ще получи достъп до нови технологии, както и разширяване на бизнеса си в държавите, в които от Samsung се още продължават да продават компютри.

Засега всички очакват крайния резултат от преговорите, но със сигурност можем да очакваме при тяхното приключване и от двете компании да направят официални изявления за медиите.

0/5 (0 Reviews)