Щатският департамент по отбраната ще хвърли милиони долари за миграция към Windows 10

0
56
Щатският департамент по отбраната ще хвърли милиони долари за миграция към Windows 10


Всички устройства като таблети, лаптопи и телефони ще преминат към новата операционна система Windows 10.

Държавният секретар по отбраната на САЩ е поръчал цялото министерство и неговите 4 милиона устройства да преминат към Windows 10 за една година.

От министерството съобщават, че Windows 10 ще бъде инсталиран на милиони компютри, таблети, смартфони, като крайният срок за миграцията е 2017 – та година, февруари месец. Информацията беше получена от пост в блога на Yusuf Mehdi, вицепрезидент на групата Microsoft’s Windows and Devices.

Там Mehdi заявява, че това е безпрецедентен ход за министерството на отбраната и най-голямата ентърпрайз миграция към Windows 10 за момента. По неговите думи министерството на отбраната на САЩ годишно харчи по 44 милиарда долара за киберсигурност и IT. Департаментът има голямо желание да накара своя персонал да мигрира към Windows 10 колкото се може по-рано.

Terry Halvorsen, IT директор на министерството на отбраната е издал меморандум, в който се посочва, че всички служби към департамента, военни части, както и полевите учреждения трябва „да преминат към Windows 10 по възможно най-бърз начин, за да се подобри кибер сигурността, да се намалят разходите за IT и да се модернизира IT средата“.

През 2008 – ма година от ведомството бяха подписали подобен договор за тригодишен лиценз с Microsoft, който струваше 617 000 000 долара, за да мигрират своя двумилионен персонал към Windows 8, Office 2013 и SharePoint 2013.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Chrome ще може да се стартира на Windows 10 S, дори и от Google да не искат това