Ubuntu 17.04 „Zesty Zapus“ ще използва Linux Kernel 4.9

0
909
Цялото наименование на Ubuntu 19.10 е Eoan Ermine


Linux дистрибуцията Ubuntu 17.04 „Zesty Zapus“ ще използва Linux Kernel 4.9, като плановете са финалната версия да бъде с 4.10.

Вчера Joseph Salisbury от Ubuntu Kernel Team публикува ново писмо, в което се съобщава на Ubuntu Linux потребителите за плановете на екипа за версия 17.04.

Преди десетина дни самият Mark Shuttleworth обяви новото кодово название на дистрибуцията, което е „Zesty Zapus“, а преди четири дни тя вече беше отворена за разработване и първите имиджи бяха налични за сваляне само два дни след това.

Сега вече е ясно, че от Ubuntu Kernel Team възнамеряват да използват ранните версии на Linux Kernel 4.9 при поредната дистрибуция Ubuntu 17.04 „Zesty Zapus“.

Joseph Salisbury от името на Ubuntu Kernel Team съобщава за този факт и обяснява, че работата може да бъде намерена в git.launchpad.net, като засега плановете са да се изчакат още няколко RC версии.

Както се случи и с Ubuntu 16.10 „Yakkety Yak“, по време на разработването на на ранните билдове на Ubuntu 17.04 „Zesty Zapus“ отново ще се използват версии на Linux Kernel, които също се разработват в момента, като засега това ще е версия на Linux Kernel 4.9, но финалното издание е твърде вероятно да бъде с версия 4.10, което към момента не може да се твърди с абсолютна сигурност.

Финалната версия на Ubuntu 17.04 „Zesty Zapus“ се очаква да бъде налична за потребителите през април 2017-та година, но засега все още няма публикуван график за изданията. Остава да видим какви точно са плановете на момчетата от екипа на Ubuntu.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Linux Kernel 5.7 RC1. Финалната версия ще позволява задаване на swap файл по мрежата със Samba