Ubuntu 19.04 е наличен за тестване

0
18
Ubuntu

Разработчиците на известната Linux дистрибуция Ubuntu от Canonical пуснаха най-новата версия Ubuntu 19.04 „Disco Dingo“ Beta 1 за тестване. Тази версия се очаква да излезе следващия месец и сега е моментът потребителите да я тестват и да докладват за грешки.

Ubuntu 19.04 се очертава като интересно издание, в което през следващата половин година потребителите ще използват графичната среда GNOME 3.32, която също идва с множество подобрения и увеличаване на представянето, Linux Kernel 5.0, Mesa 19.0, Python 3.7 и GCC 8.3.

В официалната страница на Ubuntu са налични образи за изтегляне както за Ubuntu Server, така и за десктоп версията. Могат да бъдат изтеглени и други варианти на дистрибуцията като Ubuntu MATE 19.04 Beta 1.

Потребителите биват приканени да свалят новото бета издание на Ubuntu, да го тестват и при намерени грешки да ги докладват на разработчиците. Разбира се, въпреки че изданието вече би трябвало да е в почти завършен вид, имайки предвид неговия бета статус, е напълно възможно да бъдат открити сериозни бъгове, затова не се препоръчва използването му за ежедневни нужди.

Ubuntu 19.04 трябва да излезе по план в средата на следващия месец и по-конкретно на 18-и април. Release Candidate (RC) изданието ще бъде публикувано на 11-и същия месец.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Canonical пуснаха поправки по сигурността за Linux ядрото при Ubuntu 18.04 и 16.04 LTS