Ubuntu Touch OS вече може да бъде използван на Raspberry Pi 3 с тъч скрийн

0
114
Ubuntu Touch OS

Развитието на мобилната операционна система Ubuntu Touch продължава. Вече е възможно използването ѝ при Raspberry Pi 3 с тъч скрийн.

Разработчиците на Ubuntu Touch OS от UBports публикуваха нова актуализация на Linux-базираната мобилна операционна система, която дава възможност тя да бъде използвана и на Raspberry Pi 3.

Ubuntu Touch беше показан да работи на Raspberry Pi 3 със 7-инчовия LCD екран. Raspberry Pi устройствата наистина напредват много като платформи за разработване и ще бъде осигурен достъп до разработване на приложения при Ubuntu Touch за възможно най-голяма потребителска база“, се казва в изявлението.

От анонса става ясно, че най-новият ъпдейт дава възможност Ubuntu Touch да се стартира на Raspberry Pi 3, като се използва официалният 7-инчов LCD дисплей на платката. По този начин разработчиците вече ще могат да използват и Raspberry Pi 3 за разработка при Ubuntu Touch.

Не е тайна, че все повече разработчици използват Raspberry Pi single-board computers или известни още като SBC. Сега новият ъпдейт дава възможност за Ubuntu Touch да работи при Raspberry Pi 3 и разработчиците да използват всички приложения, които се предоставят от мобилната платформа.

Разбира се, освен от разработчици SBC платките се използват и от различни потребители за различни цели. Те биват използвани за мултимедия, за включване към други устройства, за игрови конзоли, климатични станции, безжични сървъри за принтиране и какво ли още не.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Излезе Flatpak 1.6.2 с поправка за регресия