В Skype вече могат да се обменят файлове офлайн при iOS

0
33
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams


Skype остава един от най-популярните клиенти за разговори и обмяна, въпреки че все повече нови клиенти се появяват и вземат от неговия дял.

За да могат да са конкурентноспособни и да удържат позициите си, от Skype анонсираха нова услуга за iOS, която дава възможност за споделяне на файлове офлайн.

Новата услуга цели да подобри файловото споделяне между потребителите и сега те вече могат да правят това и офлайн. Това означава, че ако един потребител иска да прати файл на друг потребител, другият абонат няма нужда да бъде онлайн. Файлът ще бъде получен, когато другият потребител се впише в профила си и има връзка интернет.

лимитът за услугата е файлове с големина до 300 мегабайта. В блога на Skype се казва, че потребителите, които искат да използват файлове по-големи от 300 мегабайта, могат да се обърнат към услугата OneDrive, която предлага 5GB свободно пространство и локална синхронизация.

Новата функция е налична в Skype версия 6.19 за iOS.

От Skype също така въвеждат още една нова функция – едновременно сваляне на няколко файла, които са споделени по време на разговор. Това е удобно например за случаите, когато някой потребител тръгне да сваля някакъв файл, който е споделен по време на разговора и има нужда да го свали на няколко устройства.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Тайна команда в Android изкарва на показ всичките ви текстови съобщения