Valve предлагат Windows игри за Linux?

0
55
Steam Linux

Когато става въпрос за гейминг под Linux, неизменно се сещаме за Valve, които са пионерите в тази област и предоставиха невероятната възможност на милиони геймъри по света да играят хиляди заглавия на любимата си операционна система. Освен предлаганите игри за Linux в Steam и усърдната работа в тази насока, от Valve разработиха и своя специална игрова Linux дистрибуция SteamOS, която е специално оптимизирана за тази цел.

След дълго мълчание, което с нищо не показваше, че ще има изненади, сега изглежда, че от Valve през цялото време са се трудили неуморно за Linux потребителите и потребители от Reddit са забелязали последните плодове на техния труд, под формата на Steam GUI, където се вижда текст, който води към функция, наречена „Steam Play“. Секцията ясно показва, че Steam Play ще донесе инструменти за съвместимост за игри, които са създадени за други платформи, като със сигурност се има предвид Windows.

Когато новата функция Steam Play се появи на бял свят официално, тя ще бъде пусната в бета стадий за тестване от потребителите, за който факт говори и предупреждението, че в началото може да не работи така както се очаква от нея. Засега не се знае повече детайли, но е доста верятно да се използва някакъв тип емулация, като се очаква Steam инструментите да донесат по-голяма производителност от предлаганите към момента решения.

Остава да видим точно какво са ни подготвили от Valve и по какъв начин ще изненадат за пореден път Linux геймърите, които освен всичко друго, искат да играят и своите любими игри на Linux. Усилията на компанията са повече от похвални и горещо приемани от общността. Именно Valve превърна Linux гейминга от една несбъдната мечта, в реалност, предлагайки вече над 4000 Linux игрови заглавия в платформата си Steam.

Прочетете още:  Излезе видео драйвърът NVIDIA 415.27 за Linux, който добавя поддръжка за новата видео карта RTX 2060
0/5 (0 Reviews)