Вече и Ubuntu 16.04 LTS е с новата версия на Snapd 2.0.10

0
41
Вече и Ubuntu 16.04 LTS е с новата версия на Snapd 2.0.10


Michael Vogt, софтуерен разработчик от Canonical, направи анонс, в който съобщава, че snapd 2.0.10 от Ubuntu Core вече е наличен и в репозиториите на Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus).

Интересното тук е, че от Canonical пуснаха Snapd 2.0.10 през миналата седмица първо за Fedora и Arch Linux. Потребителите на Arch Linux още тогава можеха да инсталират последната версия с простата комада „pacman -S snapd“ или да използват графичния интерфейс на фронтенда на pacman, който използват.

„Екипът, който разработва Snappy е щастлив да съобщи, че изданието 2.0.10 вече е налично в Ubuntu 16.04 чрез xenial-updates. Тази версия включва в себе си множество подобрения и поправки на грешки в сравнение с миналата 2.0.9 версия. Надяваме се да ви хареса поне толкова, колкото се харесва на нас, а ако намерите някакви проблеми, ще се радваме да ги споделите на http://bugs.launchpad.net/snappy„, казва Michael Vogt.

Сега, когато вече Snapd 2.0.10 е наличен за Ubuntu 16.04, той ще донесе на потребителите, които са решили да използват универсалния бинарен формат много нови неща. Сред важните, които се забелязват са по-добро управление на премахнатите snap try директории, добавени три нови интерфейса за камера, оптично устройство и медия плейър, който е външно свързан чрез MPRIS (Media Player Remote Interfacing Specification) D-Bus интерфейса, показване на прогрес при задачите с командата taskid, позволяване за gvfs споделяния в home директорията и временно позволяване на socketcall по подразбиране, по добра поддръжка при работата на snapd в LXC (Linux Containers) среда и още. наистина много подобрения и поправки.

Повече подробности можете да намерите тук.

Прочетете още:  Изследване на Mozilla показва, че почти всички се страхуват от онлайн хакери
0/5 (0 Reviews)