Windows 10 бележи лек ръст след излизането на Creators Update

0
34
Windows 10 бележи лек ръст след излизането на Creators Update


Последните данни на NetMarketShare за изминалия месец април показват, че Windows 7 е все още далеч на върха, но разликата все пак леко се стопява.

Миналия месец Майкрософт пуснаха новия голям ъпдейт Windows 10 Creators Update и това може да се счита като една от причините в повишението на потреблението на последната операционна система на компанията.

За момента Windows 7 е все още на първо място със своите 48.5% пазарен дял, докато Windows 10 бележи 26.28%. Все пак разликата между двете операционни системи се свива, но със сигурност не е с темповете, с които би им се искало на Майкрософт.

Техните очаквания при излизането на Windows 10 бяха за 1 млрд. устройства, които използват Windows 10 до края на 2017-та година, но по-късно сами признаха, че това няма как да се случи и към момента те са 400 млн.

Още една причина за сближаването между двете версии е спадът на Windows 7 от 49.42% до 48.50%, като в същото време Windows 10 бележи ръст от 25.36% до 26.28%. Това означава, че разликата се е свила с 1.84% само за един месец и в близко бъдеще тази тенденция очевидно ще се запази.

Надеждите са и бизнесът да започне да мигрира масово към Windows 10. Тази надежда се основава на факта, че корпоративните клиенти обикновено изчакват един или два големи ъпдейта преди да преминат към новата версия.

Сега, след като вторият голям ъпдейт Creators Update е вече тук, има голяма вероятност повсеместната миграция към Windows 10 да започне в близките няколко седмици и до края на годината голяма част от тези клиенти вече да са с Windows 10.

Прочетете още:  Life is Strange: Before the Storm идва за Linux тази пролет
0/5 (0 Reviews)