Windows 10 вече не е безплатен. Цените започват от $119

0
28
Windows 10 вече не е безплатен. Цените започват от $119


Безплатният ъпгрейд към Windows 10 приключи, а с него и постоянното натякване към потребителите и неолялните практики, гарнирани с умишлена заблуда.

След като безплатната промоция приключи, потребителите, които искат да преминат към Windows 10, ще трябва да плащат. Тези, които са се възползвали от безплатния едногодишен период за ъпгрейд, могат да използват операционната система до края на живота на устройството, на което е инсталиран.

Кампанията за безплатния ъпгрейд стана печално известна с постоянните натяквания, умишлено заблуждаване на потребителите, промяна на функциите на бутони, само и само да бъде заблуден потребителят и да инсталира Windows 10, насилствено прибутване с хардуерни ограничения, промяна на статуса на ъпдейтите, за да може да се инсталира автоматично и още купища нелоялни практики, като цялото това поведение беше определено от множество потребители като поведение на вирус, спайуер и nagware, което е най-малкото недостойно за компания от такъв ранг. Нелоялните им практики стигнаха дотам, че дори бяха застрашени човешки животи.

Съвсем наскоро Microsoft бяха осъдени от жена в щатите, като новините от последните дни са за заведени още три дела, което очевидно ще се превърне в тенденция. Офертата за безплатен ъпгрейд приключи, но делата явно тепърва започват. Въпреки това през годините Microsoft са съдени множество пъти за подобни нелоялни практики и въпреки изгубените дела те продължават по този път, което явно не прави никакво впечатление на по-голямата част от потребителската им маса.

Сега, след приключването на цялата сага, ако някой потребител иска да премине към Windows 10 от Windows 7 или 8.1, ХР, Виста или друга платформа , то той ще трябва да заплати минимум $119.99 за Home версията и $199.99 за Pro версията. Гледайки цените имаме чувството, че пазаруваме в някой нискобюджетен супер-маркет, където се използва евтиния принцип цените да изглеждат по-ниски, завършващи на 99, вместо да се обяви кръгла цена от $200.

Прочетете още:  Троянец за Android краде информация от Facebook, Skype и Twitter

Само два дни остават до големия ъпдейт Anniversary Update, когато трябваше вече да има 1 милиард активни устройства използващи Windows 10, но Microsoft си дадоха отсрочка, тъй като са твърде далеч от заявените числа с активни към момента 350 милиона машини. Оправданието беше, че полагат твърде големи усилия за своята мобилна стратегия. Изказване, което е изключително несериозно, след като мобилният им дял е пред замръзване с трагичните 0.8%. Всеизвестен е фактът, че всъщност те усилено работят само и единствено върху Windows 10 и подобни детски оправдания по-скоро оставят горчив привкус и понижено доверие към компания, която си позволява да се държи по подобен начин. Това всъщност, заедно с цялата одисея около безплатните ъпгрейди и неолялните практики около тях, показва какво е отношението им към всички потребители и целия останал свят.

0/5 (0 Reviews)