Windows Phone пада до 0.3% пазарен дял

0
35
Майкрософт най-сетне признаха


Последните данни потвърждават свиващия се пазарен дял на Windows Phone.

Нови данни от фирмата за анализи Gartner показват, че пазарният дял на Windows Phone продължава да се свива и се представя най-зле от всички други в сегмента.

От Gartner съобщават, че за последното четеримесечие на 2016-та година са продадени всичко на всичко около 1.1 милиона телефона с Windows, като за същия период от предходната година са били продадени 4.4 милиона устройства.

Засега няма никакви предпоставки общата картина да се промени и поглеждайки към постиженията на Android и iOS, прогнозата за бъдещето на Windows Phone става още по-песимистична.

За същия период са продадени 325 милиона телефона с Android, а продадените iPhone с iOS са 77 милиона или общо 17.9% от продажбите.

Положението няма да се промени, ако от Майкрософт не променят коренно стратегията си, а ако не го направят, е просто въпрос на време платформата да изчезне.

Дори се появиха слухове, че от Редмънд ще се откажат от Windows 10 Mobile след излизането на ъпдейта Redstone 3, който се очаква през есента.

Windows Phone пада до 0.3% пазарен дял 3

От компанията няма да изоставят мобилния сегмент изцяло, а ще се опитат да предложат на потребителите различна стратегия, която да им даде платформа предоставяща повече възможности.

В момента от Майкрософт работят усилено за предоставянето на пълна версия на Windows 10, която е съвместима с ARM процесорите и първите устройства с новата операционна система се очакват да излязат на бял свят още тази година.

Майкрософт ще искат да предложат всичко най-добро от тази концепция и се очаква Surface Phone също да е с тази версия на Windows 10, която да е съвместима с ARM процесори.

Прочетете още:  DXVK за игра на DirectX 10/11 игри при Linux. Новини и нови версии. Версия 0.31 е тук.

В случая ARM процесорът ще е на Qualcomm Snapdragon 835, ако Surface Phone успее да излезе тази година. Ако мине повече време до излизането на Surface Phone обаче, Snapdragon 835 едва ли ще е вече актуален и от компанията ще трябва да заложат на друг процесор.

0/5 (0 Reviews)