ClamWin Free Antivirus 0.99.4 Final download – антивирусна програма, защита от вируси, троянци, малуер

0
994
ClamWin Free Antivirus 0.99.4 Final download - антивирусна програма

ClamWin Free Antivirus е антивирусна програма с отворен код, която ще осигури защита на вашия компютър срещу всякакви зловредни файлове и вируси.

ClamWin Free Antivirus 0.99.4 Final download - антивирусна програма, защита от вируси, троянци, малуер 1

Защитата на компютъра е от първостепенна важност, но това невинаги е лесно, ако потребителят не разполага с необходимия софтуер. Един от тези продукти е ClamWin.

ClamWin Free Antivirus ще помогне за предпазването на компютъраот вируси, рууткитове, червеи, троянци, малуер и много други.

Инсталацията е много бърза и безпроблемна, като не се предлагат програми от трети страни. Интерфейсът е минималистичен, но нека това не ви заблуждава – ClamWin притежава мощни инструменти за сканиране и висок процент на засичане на зловредни файлове.

В основния прозорец са поместени всички важни функции, които са необходими. Оттам може да бъде избран дялът, който искаме да сканираме или конкретна папка или файл. Също оттам може лесно да бъдат ъпдейтнати антивирусните дефиниции, да се сканира паметта за вируси, да се достъпят настройките и преглед на логовете.

ClamWin Free Antivirus

 

ClamWin предлага и защита на вашия имейл клиент, като следи входящите писма дали са чисти от вируси. Може да се настрои известие при намиране на вирус и изпращане на имейл на определен адрес.

За съжаление програмата не предлага защита в реално време, така че, ако искате да намерите вирус или имате съмнения за такъв, ще трябва да да сканирате, за да го откриете или да използвате Clam Sentinel, който в комбинация с ClamWin ще следи в реално време за заплахи. Процесът по сканирането е относително бърз, като не натоварва значително компютъра.

ClamWin Free Antivirus

 

За разлика от минималистичния интерфейс, в менюто за настройки се намират тонове с опции, които могат да бъдат настройвани според предпочитанията на потребителя. Там можем да намерим настройка на лимити за максимална големина за сканиране на файлове, файлове от каква големина в архиви да бъдат сканирани, промяна на работни директории и репорти.

Прочетете още:  Avast Internet Security 19.7.2388 Final download - антивирус, вирус, малуер, антивирусна защита

Налични са настройки за сканиране на имейл, екстрактване на макроси от Microsoft Office документи, настройване на сканиране за определена дата и час, като по този начин процесът се автоматизира и не се изисква намеса от страна на потребителя, различни настройки за интернет ъпдейтите, настройки на прокси сървър и още много.

Програмата има и portable версия, която не се нуждае от инсталация ClamWin Antivirus Free Portable.

Промени спрямо миналата версия:
Heuristic detection improvements
Improvements in detection and processing of archived files
Other important bug fixes

Лиценз: Безплатен

Download: ClamWin Free Antivirus 0.99.4 Final

Download: Clam AntiVirus 0.102.1 Final Linux

0/5 (0 Reviews)