Trend Micro HijackThis 2.0.5 beta download

0
56
Trend Micro HijackThis 2.0.5 beta download

Trend Micro HijackThis е мощен инструмент за сканиране на регистрите на Windows като търси за съмнителни промени по тях и вашия интернет браузър.

Trend Micro HijackThis 2.0.5 beta download 1

Задачата на Trend Micro HijackThis е да намери настройки, които не са направени от потребителя и са потенциално опасни. Когато се инсталират различни програми се извършват редица промени по настройките на операционната система и регистрите. Понякога това може да се случи без знанието на потребителя като например малуер в някой инсталатор може да направи опасни настройки.

Trend Micro HijackThis ще търси точно за такива настройки и ще провери регистрите за съмнителни стойности и скриптове, които се самозареждат при стартирането на Windows. Трябва да се има предвид, че промените, които се правят с програмата не могат да бъдат върнати назад, освен ако не се направи бекъп или не се използва настройката за бекъп преди нанасяне на промени и затова трябва да се внимава.

Интерфейсът е минималистичен, но добре организиран и всеки потребител би се справил с работата с продукта безпроблемно. В началния екран, който може да бъде спрян да не се показва, се предлагат някои бързи опции като сканиране с генериране на лог, само сканиране, преглед на списък с бекъпи, отваряне на секцията с инструментите, отваряне на online HiJackThis QuickStart или просто стартиране на програмата.

Trend Micro HijackThis

 

Сканирането става много бързо, в повечето случаи за под пет секунди, след което се показва списък с намерени евентуални проблеми. Ако потребителят има съмнения относно някой от намерените стрингове то той може да изпрати лога директно на екипа на Trend Micro HijackThis и те да го посъветват как да постъпи. Ако потребителят е сигурен, че това е неправилен или опасен обект, той може да го изтрие с бутона Fix checked.

Прочетете още:  Kaspersky Total Security 2017 18.0.0.405 Final download

Предлага се и детайлна информация за всеки един отделен обект, ако потребителят има нужда от такава. Ако се окаже, че настройката не е опасна Trend Micro HijackThis предлага опция да се добави към списък с игнорирани програми и при следващото сканиране да не бъде проверявана. Съветват се потребителите преди да правят каквито и да било промени да направят бекъп.

Trend Micro HijackThis

 

Trend Micro HijackThis предлага и някои доста полезни инструменти. В секцията Misc Tools потребителите могат да генерират лог при стартиране на операционната система, да отворят вграден в програмата таск мениджър и да наблюдават различни стартирани процеси, да отворят hosts файла, да изтриват файлове при рестарт, да изтриват NT сервизи, да отворят ADS Spy или да отворят също вграден мениджър за ънинсталиране на програми.

В настройките има много полезни опции, които не трябва да се подминават. Една от тях е гореспоменатата опция при натискане на Fix checked програмата първо да прави бекъп, за да може потребителят по този начин да се подсигури. Може да се включи опцията програмата да потвърждава действията, за да се избегнат инцидентни цъкания, включване на процесите в лог файловете, стартиране на Trend Micro HijackThis с операционната система и други.

Промени спрямо миналата версия:

Fixed parser issues on winlogon notify
Fixed issues to handle certain environment variables
Rename HJT generates complete scan log

Лиценз: Безплатен

Download: Trend Micro HijackThis 2.0.5 beta

0/5 (0 Reviews)