GT Text 2.0.2 download

0
995
GT Text 2.0.2 download

GT Text е полезно безплатно приложение, с което може да се извлича текст от различни изображения, чрез анализ и специален алгоритъм, който се използва от програмата.

GT Text 2.0.2 download 1

GT Text би била полезна за всеки, който иска да извлече текст от сканирани документи, с цел да може да ги редактира и запази във вид, в който може да внася промени за в бъдеще.

Разпознаването на текста става чрез специална OCR (Optical Text Recognition) технология, която анализира пикселите внимателно и намира тези, които са част от буква или препинателен знак и ги реконструира.

Инсталацията е лесна и бърза, като не се предлагат програми от трети страни. Интерфейсът е изключително семпъл и лесен за използване. Зареждането на файловете става с просто влачене в основния прозорец или чрез специалния бутон за тази цел.

GT Text може да разпознава множество езици, сред които е и българският. Само с натискането на един бутон потребителят може да избере езиците, които са му нужни и програмата автоматично ще ги свали и инсталира.

GT Text

Само с натискането на един будон оптичното разпознаване на зареденото изображение започва, а когато завърши се показва попъп с разчетения текст, който бива запазен в клипборда и само очаква да бъде поставен (Paste) в текстови редактор, за да бъде запазен.

Предлага се инструмент, с който може да бъде сниман скрийншот, който се зарежда директно в програмата, в готовност да бъде разчетен. Има още един много полезен инструмент, с който могат да се избират само части от зареденото изображение, както и те да бъдат увеличени, чрез предоставена за тази цел опция.

Прочетете още:  VietOCR.NET 4.2 download

Както при всяка една OCR програма и при GT Text качеството на зареденото изображение е от ключово значение. Колкото по-високо е то, толкова по прецизни ще бъдат крайните резултати.

Промени спрямо миналата версия:

Bug fixes.
Improved support and help.
Single, multiple user install option.

Лиценз: Безплатен

Download: GT Text 2.0.2 x86
Download: GT Text 2.0.2 x64

0/5 (0 Reviews)