OmniPage 18.0 download

0
1239
OmniPage 18.0 download

OmniPage е бърз, мощен и интуитивен софтуер за OCR (Optical Character Recognition) разпознаване и конвертиране на документи.

OmniPage 18.0 download 1

В много случаи възниква нуждата да се свали текст от PDF файл или от изображение в редактируем документ и ако не е голямо количество и може да се препише на ръка, за големи обеми текстове обаче това е много трудоемко.

Тогава на помощ идват програми, които могат да разчитат текст от снимки и други документи, които не могат да бъдат редактирани или така наречените OCR (Optical Character Recognition) инструменти. OmniPage е една от тях и въпреки високото ниво от страна на конкуренцията в лицето на ABBYY FineReader, тя успява да запази своите привърженици чрез качество, бързина и почти 100% прецизност.

Документите могат да бъдат сканирани, като се поддържат почти всички съвременни скенери и мултифункционални устройства, а след това файловете могат да бъдат споделяни или архивирани. Предлага се и специален модул за облачно пространство, достъп и обработка на файловете, който се интегрира с OmniPage – Nuance Cloud Connector.

OmniPage

С него потребителите лесно могат да се свържат с различни облачни услуги като GoogleDocs, Microsoft Live SkyDrive, Amazon S3, Box.net и др. и само с няколко клика да достъпят файловете и да ги конвертират директно в облака, както и да ги запазят в друг от първоначалния облачен сървър по един много лесен начин, а освен това Nuance Cloud Connector се показва и като устройство в My Computer, което го прави още по-леснодостъпен.

Поддържаните изходни формати, в които могат да се конвертират файловете са TXT, PDF, PPT, XML, DOC, CSV, XLS и много други, както и формати, които са съвместими с Kindle.

Прочетете още:  ABBYY Screenshot Reader 11.0.250 download

Инсталацията отнема повече време от очакваното, но протича безпроблемно и стъпките се следват лесно. Интерфейсът е добре организиран в концептуални менюта, където лесно може да се намери търсена функция или инструмент. Предлага се и много инстересна функция за бързо зареждане на файловете в долната част на основния прозорец, където се отваря Easy Loader, давайки бърз достъп до всички директории и устройства на компютъра.

Програмата има прекалено много функции и опции, за да могат да бъдат описани на едно място. Някои от тях са конвертиране на повече от един файл едновременно, OCR разпознаване, превръщане на хартиени документи в дигитални документи, които могат да се редактират, при конвертиране запазва форматирането на оригиналния документ, поддръжка на стотици езици, реконструкция на оформлението, криптиране на PDF файлове и още много други.

OmniPage се справя отлично с разпознаването на текст, където е и главната ѝ сила. При редактирането на текста се предлагат някои базови инструменти като удебеляване на шрифта, подчертаване, италик, увеличаване, избор на друг тип шрифт, параграфи, проверка на правописа. Допълнително се предоставя и модул за създаване на PDF файлове.

Много полезна е възможността след зареждане на файла и разчитането му, потребителят може да нанесе корекции и редакция директно върху оригиналния документ, преди още да го е експортирал в друг формат. За съжаление при нашите тестове програмата не се представи много добре с разпознаването на български текст.

Промени спрямо миналата версия:

67% improved layout accuracy
18% improved word accuracy
50% more compressed Searchable PDF-MRC files without loosing any word accuracy

Лиценз: Trial

Download: OmniPage Standard/Professional/Ultimate 18.0

0/5 (0 Reviews)