Firefox вече има собствено криптирано proxy, което пази анонимността ви

0
53
Firefox

Разработчиците от Mozilla пуснаха собствена добавка за техния интернет браузър Firefox, която ви дава гарантирана анонимност.

Добавката се казва Firefox Private Network и към момента е в бета стадий на разработка, пусната като част от Test Pilot програмата. Въпреки че Test Pilot беше спрян на 22-и януари тази година, някои от проектите, към които потребителите имаха интерес продължиха да бъдат развивани.

Що се отнася до новата proxy добавка от Mozilla казват, че тя може да бъде изключително полезна за запазването на анонимността ви и сигурността ви докато сърфирате в Мрежата. Firefox Private Network е особено препоръчителна при използването на свободни Wi-Fi мрежи в различни учреждения, интернет клубове и други обществени места.

Приставката действа както всеки един нормален proxy сървър и скрива вашия IP адрес, замествайки го с друг, което прави невъзможно проследяването ви. Тук обаче трябва да се спомене, че не става въпрос за VPN услуга, а за криптирана proxy услуга, за която се използва Cloudflare.

Както вече споменахме добавката е в бета стадий на разработка и в резултат на това се предлага само за десктоп потребителите в САЩ. Плановете са, ако всичко върви както трябва, услугата да бъде предоставена по подразбиране в браузъра, по начина, по който и от Opera предлагат свой VPN директно в браузъра, без нуждата от инсталирането на приставки.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  AMD пуснаха поправки в последния момент за Linux Kernel 5.0 при AMDGPU драйвъра