Intel 10th Gen Comet Lake S процесорите ще имат честота до 5.3GHz и Thermal Velocity Boost

2
126
Intel

Новите Intel 10th Gen Comet Lake S процесори ще могат да буустват до честота до 5.3GHz.

Изборът между процесор на Intel и процесор на AMD става все по-труден и тази тенденция изглежда ще се запази и през новата 2020-а година. С излизането на AMD Zen 2 процесорите, които бяха посрещнати много добре от потребителите, Intel най-накрая посрещнаха достоен съперник, което не се беше случвало от много години насам.

Сега и двете компании производители на процесори се опитват да предоставят на пазара все по-евтини, но в същото време и все по-сопособни чипове, което прави изборът още по-труден. Сега това положение може би ще се усложни още повече за някои хора с изтеклата последна информация за Intel 10th Gen Comet Lake процесорите, които показват завидни характеристики.

Най-мощният процесор от 10-о поколение е Core i9-10900K, който има 10 ядра и 20 нишки и TDP 125W, а благодарение на технологията Thermal Velocity Boost (TVB), той ще може да достига честоти от 5.3GHz. Според официалните характеристики честотите са от 3.7GHz до 5.2GHz турбо бууст.

Thermal Velocity Boost (TVB) е технология, разработена от Intel, която позволява повишаване на бързодействието на процесорите, когато те работят под специално определени възможности и температура. Thermal Velocity Boost технологията работи върху вече съществуващата Turbo Boost технология.

Засега не е ясно кога технологията ще се намесва при новите процесори, за да предостави повишено бързодействие, но ако съдим по това, което от Intel правят при мобилните си процесори, то TVB би трябвало да се включи при падане на температурата на процесора под 50°C, което се случва при Coffee Lake H процесорите. При Comet Lake U TVB се включва при температури под 70°C и дава ускорение на честотата от около 100MHz.

Прочетете още:  Майкрософт и KDE спорят за името MAUI

Засега обаче TVB работи само при два от Intel 10th Gen Comet Lake S процесорите и това са Core i9-10900 и Core i9-10900K. Освен тези два TVB процесора, в изтеклите данни се съобщава за още девет процесора, като Core i7-10700K и Core i7-10700, а най-слабият е i3-10100 с базова честота 3.6GHz, бууст до 4.3GHz и TDP от 65W.

Можете да видите пълния списък с Intel 10th Gen Comet Lake S процесорите по-долу:

Intel 10th Gen Comet Lake S процесорите ще имат честота до 5.3GHz и Thermal Velocity Boost

5/5 (1 Review)
2 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
тед
тед
4 години

Явно цена на тези процесори още не е ясна, но както винаги новите процесори винаги са скъпи.
Винаги съм използвала процесор на Intel и като гледам на Intel ще си продължа.