Излезе CrossOver 19.0 с по-добра Microsoft Office поддръжка

0
46
Излезе CrossOver

Тук е CrossOver 19.0 за използване на Windows приложения и игри под Linux.

Разработчиците от CodeWeavers обявиха официалната наличност на поредното издание CrossOver 19.0 – приложението, което използва подобрени версии на Wine за използване на Windows приложения под Linux, macOS и Chrome OS.

Този път анонсът започва с това как единият от разработчиците Джереми Уайт обяснява, че обича предизвикателствата и работата с Wine се е оказало най-трудното предизвикателство в живота му. Той го описва така:

Ремплементирахме цялата Windows система; нашите 43 служители работят всеки ден, за да могат да са в крак със 144 000 служители на Майкрософт.“

Голямо предизвикателство се е оказало премахването на 32-битовата поддръжка от страна на Apple. Уайт обяснява, че фундаменталната истина за Windows е, че почти всички Windows програми са 32-битови и дори 64-битовите използват 32-битови инсталатори, така че трябва да имате 32-битова поддръжка, за да ги използвате.

За щастие експертът по Mac разработване Кен Томасес и екипът на CodeWeavers са успели да се справят с тежката задача след множество дискусии и дори помощ от Apple. Благодарение на усилената работа е начертана стратегията за използване на 32-битови приложения в 64-битови процеси, така че да могат да бъдат правени извиквания към 64-битовите библиотеки.

Това е било свързано с поправянето на много компоненти, основно преправяне на Wine, а също така и създаването на функция при компилатора, за да може да се използва новият режим. За щастие най-големите страхове на разработчиците, че бързодействието ще е ужасно не се оправдават. Според тях то е дори чудесно.

Цялата работа на екипа е довела до там, че при новото издание CrossOver 19.0 вече е възможна поддръжката за 32-битови приложения при операционни системи, които нямат 32-битови библиотеки, което Уайт нарича „нашето коледно чудо“. Като част от коледното чудо е налична кампания, при който до 17-и декември CrossOver се предлага с 40% намаление.

Прочетете още:  Facebook възнамерява да ви следи къде пазарувате и да съобщава данните за реклама

Допълнително, както беше и фокусът и при миналото издание, е подобрена още повече поддръжката при използването на офис пакета Microsoft Office. Подобрена е .NET поддръжката и са налични множество малки подобрения и промени тук и там.

Плановете на екипа са със започването на новата година да обърнат внимание и на следващата версия на Wine 5.0, в която ще е имплементирано огромно количество работа и нови функции.

Повече можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)