Най-добрата антивирусна програма за Windows 10 2019

3
1151
Най-добрата антивирусна програма за Windows 10 2019

Най-добрата антивирусна програма за Windows 10 2019 – AV-TEST публикуваха резултатите за най-добра антивирусна защита за домашни потребители за юли и август 2019-а година.

От немския институт AV-TEST публикуваха своите резултати от тестовете на най-популярните Windows 10 антивирусни продукти за домашни потребители в периода юли и август 2019-а година. Този път едва три от решенията отбелязват максимален брой точки, но за сметка на това повече приложения се приближават до топ резултата.

Изследването обхваща два периода през юли и август и включва тестове за защита от Zero Day атаки, за способността за засичане на широко разпространен малуер, склонност към фалшиви тревоги и удар върху производителността на компютъра.

Най-добрата антивирусна програма за Windows 10 2019

Трите антивирусни решения, които отбелязват максимален брой от 6 точки при актуалните тестове са Symantec Norton Security, Kaspersky Internet Security и McAfee Internet Security. Най-ниският резултат при това проучване е на Total AV, който отбелязва 4 точки за защита и представяне и 6 за използваемост.

Най-добрата антивирусна програма за Windows 10 2019
Най-добрата антивирусна програма за Windows 10 2019.

Интересно е представянето на разработвания от Майкрософт Windows Defender. Обикновено сме свикнали да виждаме това приложение на дъното на класациите, но този път то отбелязва резултат, близък до максималния.

Windows Defender е успял да засече успешно на 100% от семплите със Zero Day малуер и широко разпространен малуер, надминавайки индустриалния стандарт от 98.9%. В същото време обаче решението на Майкрософт забавя инсталирането на приложения с цели 33% при слаби машини, което е повече от средностатистическия резултат от 28%.

При мощни машини Windows Defender забавя инсталирането на приложения с 31%, отново надминавайки средния резултат в това отношение от 25%. Поради тази причина Windows Defender отбелязва по 6 точки за защита и използваемост, но получава 5.5 точки за бързодействие, което е общ резултат от 17.5 точки.

Прочетете още:  Skidmap - нов Linux мауер, който копае криптовалута
Най-добрата антивирусна програма за Windows 10 2019
Най-добрата антивирусна програма за Windows 10 2019.

Със същия резултат от 17.5 точки е и друго известно приложение – Bitdefender Internet Security. Решението на Bitdefender отбелязва по 6 точки при защита и бързодействие, но получава 5.5 точки за използваемост. Този не лош резултат му отрежда място сред силно представилите се антивирусни решения.

Други приложения, отбелязали добрия резултат от 17.5 точки са Avast Free Antivirus, AVG Internet Security, Avira Antivirus Pro, F-Secure SAFE, Trend Micro Internet Security и VIPRE Security.

5/5 (1 Review)
3 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
4 години

Хах, само като гледам тоя списък и ми става ясно, че някои са си платили повече, за да са в топа! Авастът никога и за нищо не е ставал и няма и да става! „Антивирусна“, която се убива както всяка друга програма (с таск мениджър и убиване на процеса), няма как да е читава! Отделно и че преди време под Боза 7 на аваста (във виртуалка, де) му свалях и стартирах екзета, заразени с вирус, който превръща всичките ти изпълнителни файлове в преки пътища (‘.lnk’) и тъпият аваст не реагираше, докато тогавашните топ програми го засичаха още преди да бъде… Прочети повече »

Shaker
Shaker
4 години

Най-добрата антивирусна програма е просто да се мине на някоя Линукс дистрибуция и то безплатно!